Testimonial: Comparaison WSET online -vs- in class

French below

This is an interesting comment from a student who has study both WSET level 2 & level 3 online and while studying the level 3 online has taken the in-class Level 3 in parallel as well. Daniel compares both the online version with the in-class session.

Following a successful career in both science and business, I decided in 2011 to focus on the wonderful world of wine. My strategy for this migration was to leverage my professional skills and to rapidly acquire the specific tools of the sommelier and wine making industry. In 2012, after I completed a formal specialized training program as a sommelier, Richard Sagala, founder and director of the École In Vino Veritas (ÉIVV) convinced me of the merits of embarking on an international trail, notably the Wine and Spirit Educational Trust (WSET) programs. Having followed his recommendation, I completed the WSET Intermediate Level, taking advantage of the online platform offered by this British institute. The content and pedagogical approach is excellent; I greatly appreciated the online interactions with the other students, from all corners of the world. The approach and strong support from ÉIVV allowed me to rapidly complete the program and obtain a «Pass with Distinction» grade. I followed up this first successful step with a registration through ÉIVV for the WSET Advanced Level program, here again with the online feature and a duration of 17 weeks. In order to maximize my chances for success in this program where systematic tasting skills are crucial, I attended the in-class program offered by ÉIVV covering the same course content. The quality of the teaching from the instructor, Richard Sagala, and the interaction with my classmates during the frequent tasting sessions both contributed to my success in 2013, here again achieving a «Pass with Distinction» grade. These achievements, which resulted in great part from the excellence of ÉIVV, will contribute significantly to my becoming a strategic stakeholder in the Canadian wine industry and will allow me to collaborate with leading organizations in this field.

Ce qui suit est un commentaire de M. Daniel Carreau sur son expérience des cours en ligne du WSET niveau 2 & 3 qu’il a suivi en ligne  accompagné d’une intéressante comparaison entre les cours de niveau 3 suivis en ligne et parallèlement en classe à l’hiver 2013 à l’École in Vino Veritas:

Suite à une carrière professionnelle bien réussie dans les milieux technologiques et des affaires, j’ai donné préséance, en 2011, à ma flamme pour le monde du vin. Ma stratégie consistait à mettre à profit mes compétences acquises tout au long de mon cheminement professionnel et d’y adjoindre le savoir, le savoir-faire et le savoir-être de la sommellerie et de la vitiviniculture. Après une ASP en sommellerie complétée en 2012, Richard Sagala, fondateur de l’École In Vino Veritas (ÉIVV), m’a convaincu des mérites d’entamer une voie internationale avec des programmes du Wine and Spirit Educational Trust (WSET). Ayant accepté sa recommandation, j’ai complété le «WSET Intermediate Level» sur la plateforme en ligne offerte par l’organisme britannique. Le contenu de cette formation et la méthode pédagogique sont excellents; j’ai beaucoup apprécié l’interaction avec les autres étudiants, répartis aux quatre coins du monde. Cette formule, jumelée au précieux support  de l’ÉIVV, m’a permis de rapidement compléter le programme et d’obtenir un note de réussite avec distinction. J’ai donné suite à ce premier succès avec une inscription au «WSET Advanced Level», encore une fois sur la plateforme en ligne pour une durée totale de 17 semaines. Afin d’optimiser mes chances de succès dans ce programme qui exigeait une attention accrue aux compétences de dégustation, j’ai participé au cours, en classe, de l’ÉIVV portant sur le même matériel didactique. La qualité de l’enseignement du formateur, Richard Sagala, et l’interaction avec les collègues de classe pendant les nombreuses sessions de dégustation ont grandement contribué à mon succès en 2013, ayant obtenu, encore une fois, une note de réussite avec distinction.  Ces succès atteints avec la complicité de l’ÉIVV contribueront grandement à ma démarche comme acteur stratégique dans l’industrie vinicole canadienne et me permettront de collaborer avec des sociétés de premier rang dans ce secteur.

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