Natural endowments, production technologies and the quality of wines in Bordeaux. Does terroir matter?

We study whether quality assessments made by wine experts and by consumers (based on prices

obtained at auction between 1980 and 1992) can be explained by variables describing endowments

(land characteristics, exposures of vineyards) and technologies (from grape varieties and picking, to

bottled wines). However, since technological choices are likely to depend on endowments, the effects

can only be identified using an instrumental variables approach. We show that technological choices

affect quality much more than natural endowments, the effect of which is negligible.

Olivier Gergaud and Victor Ginsburgh

Lien vers l’article

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s